Hur bokningsprocessen går till

Är det första gången du bokar transport hos oss? Inga problem. Vi anser att transport ska vara enkelt och smidigt, och därför har vi samlat all information om hur det går till att boka transport på ett och samma ställe.

 

Checklista innan du bokar transport

Om du inte tidigare har bokat transport kan det kännas invecklat, så därför är det behändigt att ha en checklista som du kan checka av innan du bokar transporten. Se till att du har koll på denna information:

1. Vem är avsändaren? Du behöver ett kundnummer.

2. Har du redan en kontaktperson vid Williamssons transport?

3. Var ska godset hämtas? Du behöver en avhämtningsadress.

4. När ska godset hämtas? Du behöver ange en avhämtningstid.

5. Hurdant gods vill du transportera? Tänk på att ha koll på storlek, mängd, och huruvida godset kräver specialtransport.

6. Vart ska godset transporteras? Du behöver ange leveransadress, kontaktperson och kontaktuppgifter.

7. När ska godset levereras? Du behöver ange en leveranstid.

 

Nödvändiga dokument för att boka transport

När du ska boka transport behöver du också ha rätt dokument. På vår dokumentsida finns alla dokument du behöver, allt från fraktsedlar till säkerhetskort för ADR-transporter.

Bränsletillägg

På grund av de höga bensin- och dieselpriserna har vi precis som de flesta transportföretag numera ett bränsletillägg som beräknas enligt SKAL:s riktlinjer. Mer information om bränsletillägget hittar du via länken.

Leveransvillkor och bestämmelser

Här hittar du information om våra villkor gällande avtal och tjänster, och även prislistor kopplade till dessa. Vi har även samlat allmänna branschbestämmelser och avtal som berör våra transporttjänster.